Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Duygu Hatipoğlu ve M. Berkay Aydın ; Bastır Ankaragücü


Basımı 2007 yılında olan Duygu Hatipoğlu ve M. Berkay Aydın'ın "bastır ankaragücü: kent, kimlik, endüstriyel futbol ve taraftarlık" kitabından; 

1980-1981 sezonunda ankaragücü bir başka kupa için daha mücadele etti. lig şampiyonu olan ve 5 yıl üst üste devlet başkanlığı kupasını alan trabzonspor'la karşılaştı. eski adı cumhurbaşkanığı kupası olan kupa,darbeden sonra devlet başkanlığı kupası adını almıştı ve lig birincisi ile türkiye kupası sahibi iki takım kupa için mücadele ediyordu. 3 haziran 1981'de ankara'da oynanan maçta ankagücü'nde adil eriç, hikmet hancıoğlu, ihsan kavak, cüneyt memişoğlu, nazmi erdener, irfan ertürk, mehmet şahin ve sadık aksöz forma giydiler. takımın bonhof nazmi'nin attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta başka gol olmayınca, ankaragücü 25 bin taraftarının önünde bu kez devlet başkanlığı kupası'nı kaldırıyordu. ankaragücü'nün üst üste gelen bu başarıları geniş yankı uyandırıyordu. mayıs 1981'de hürriyet gazetesindeki yazısında sümer demir şöyle diyordu:

"ankaragücü trabzonspor'u da bileğinin hakkıyla yenince artık hiç kimsenin bu takımın değeri hakkında tartışma yapması doğru olmaz. birinci lig e çıkmasını tartışanlar bile 19 mayıs stadı'ndaki futbolu seyretselerdi şapkalarını çıkarırlardı. ankara milli maçlarda bile seyircisini bu oranda coşturamadı. ankaragücü kendi sahasında bir trabzon bir fenerbahçe, bir beşiktaş ve galatasaray'la her yıl tribünü bölüşürken bu yıl yekvücut bir başkent tribününden 'gururluyuz, güçlüyüz, ankaragüçlüyüz' diye bağırdı. başkentin her semtinden bir esnaf kuruluşu tribüne bez afiş asarak takımlarının akasında olduklarını belgelediler". 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlana Biçimi Kısmından; Anonim veya Adı/URL kısmını Seçerek yorum yapabilirsiniz.
YORUMLARINIZ KONTROL EDİLDİKTEN SONRA, EN KISA SÜREDE YAYINLANACAKTIR.