Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Hikmet Hancıoğlu 1981 Yılını Anlatıyor




Hikmet Hancıoğlu şöyle hatırlıyor "Bolu"yu


"1980-1981 sezonunda giresunspor'dan ankaragücü'ne transfer oldum. benim takıma geldiğim sezon ankaragücü 2. lig'deydi ve hedef 1. lig'e çıkmaktı, bu amaçla çok iyi transferler yapılmıştı.

o sezon ligde umduğumuzu bulamadık ve türkiye kupası'na şartlandık. ilk maçımız düzcespor'laydı ve düzcespor'u zor da olsa elemeyi başardık. o maçta ihsan ve cüneyt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. maçtan sonra yöneticiler hocamız coşkun süer'e 'hocam türkiye kupası'nı mı alacaksınız ki tam takım çıktınız?' diye eleştiride bulundular ama hocamız cevap vermedi. ikinci turda muhafızgücü ile oynadık ve benim 90. dakika da attığım golle tur atladık."

bir sonraki turda, o sene küme düşecek de olsa, 1. lig'den bir takım vardı: orduspor. 2-1 ve 0-0'la mor-beyazlıları da geçtik. peşinden, altay geldi. izmir'in köklü takımı 1. lig'de orta sıralarda yer alıyordu ve önceki sezonun türkiye kupası şampiyonuydu. altay'ı ankara'da 1-0 yenip izmir'de 2-1 yenilerek eledik (deplasmanda atılan golün sağladığı avantajla). ve geldik çeyrek finale. çeyrek finaldeki rakip beşiktaş'tı.

ilk maç istanbul'daydı. 2-0 kaybettik maçı. bu sonuç herkes tarafından ankaragücü'nün kupa macerasının sonu olarak yorumlandı. ancak ankaragüçlü futbolcular bu işin daha bitmediğini düşünüyorlardı.



Bolu Finali

"o maçın öncesinde ankara boşalmıştı. taraftarlarımız ankara'dan bolu'ya akmışlar, sanki bolu istila altında gibiydi. her yerde sarı-lacivert renkler gözümüze çarpıyor ve seyircimizin müthiş desteğiyle maçı 0-0 bitirerek kupayı kazanıyorduk.

maç bitiminde sevincimizden havalara uçuyorduk ve kaleci adil, fuat, taner ve ben tel örgülerin üzerine çıkarak seyircilerimizin üzerine atladık, bu müthiş an o dönemin gazetelerinin spor sayfalarında büyük kareler halinde yer aldı ve genci, yaşlısı tüm ankaragüçlülerin belleklerine kazındı.
ankara, ankara olalı böyle bir sevinç, böyle bir heyecan yaşamamıştı. bolu-ankara karayolu otobüs kalabalıklığından dolayı trafiğe kapanmıştı.

kafile ankara dönüşünde, ankara valisi dr. mustafa gönül'ü vali konağında ziyaret etmiş, o sene bize verdiği büyük destek için kendisine teşekkür etmiştik." 

(ziya adnan'nın "çünkü biz ankaragüçlüyüz!.." isimli kitabından)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlana Biçimi Kısmından; Anonim veya Adı/URL kısmını Seçerek yorum yapabilirsiniz.
YORUMLARINIZ KONTROL EDİLDİKTEN SONRA, EN KISA SÜREDE YAYINLANACAKTIR.