Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Büyük Kaptan : Hakan KUTLU



Hasta bir Ankaragücü taraftarı olan abisi tarafından 8 yaşında alt yapıya yazdırıldı. 1988-89 sezonunda A takıma yükseldi. Kulüp tarihinde en uzun süre forma giyen oyuncu rekorunu kırdı. 2006-2007 sezonu sonunda futbolu bırakırken, Ankaragücü forması altında toplam oynamış olduğu 442 maçta 11 gole imza atmıştır. 2007 Agustos ayında Ankaragücü forması altında futbola veda etmiştir.
 
Ankaragücünün yıldız takımından sırasıyla b genç, a genç, paf takımı ve profesyonel takımında oynayan ve Ankaragücü forması haricinde hiç bir takımın formasını giymeyen futbolcumuzun hayatı, yaşamı futbolu herşeyi Ankaragücüydü.Ankaragücü'nde forma giydiği yıllarda toplam 6 başkan gördü. Yıllarca Ankaragücünün kaptanlığını yapan KUTLU gencinden yaşlısına tüm Ankaragücü camiasının her zaman koşulsuz beğenisini kazanmış olmuş ender futbolcularındandı. Her zaman için Ankaragüçlülüğünden gurur duyduğunu benim yuvam Ankaragücüdür diyen efsane kaptan futbolculuk hayatından sonra Ankaragücünde 1 sezon teknik direktör olarakta ta görev yapmıştır.


2007-2008 sezonunda Ankaragücünde 1 sezon teknik direktörlük yaptı.Ankaragücü ile  Süper Lig'de 34 maça çıktı ve takım 11 galibiyet, 10 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. 36 gol attı ve 44 gol yiyerek Ankaragücü'ndeki ilk sezonunda takımı 8. sırada tamamladı. 2009'da Denizlispor'a getirildi ve Denizlispor Bank Asya 1. Ligine düsünce takımdan gönderildi.  Daha sonra gitmiş olduğu Manisaspor'da da 4 hafta ard arda kaybettikten sonra başkanla görüşüp görevinden istifa etti.


Efsane kaptan teknik direktör olduğu sezon başarısız olması nedeniyle tadsız bir şekilde Ankaragücü teknik direktörlüğünden istifa etti. İstifasını gelin kendi cümleleri ile dinleyelim. 


HAKAN KUTLU :

"Gençlerbirliği maçından sonra istifa etmiş ancak başkanımız cemal aydın’ ın ısrarı sonrası görevime devam etme kararı almıştım. devam etme kararım sivasspor maçı sonrasına kadardı . sivasspor maçının sonucu ne olursa olsun görevi bırakacaktım . bunu başta ailem olmak üzere yakın dostlarımla paylaşmıştım .
Amacımız 27 yılını ankaragücü’ ne vermiş ter dökmüş camianın sevgisini kazanmış sembolü olmuş bir ismin 27 günlük ankaragüçlü olmayanların yöneticiyim diye gezenlerin gitsin oylarıyla görevden ayrılmak istemedim .
( saygı duyduğum ve ankaragüçlü olduklarına inancımın tam olduğu 3-4 ismi ayrı tutmak istiyorum) amacım onlara ders vermekti. 

Hakan KUTLU’ yu gönderecek güçlerinin olmadığını ispatlamaktı.
Başkanım cemal aydın’ ı ayrı bir yere koymak istiyorum. göreve geldiğim günden bugüne kadar bana sürekli destek oldu. isteklerimi yerine getirmek için elinden geleni yapmaya çalıştı . Kendisine futbolculuğumdan bugüne kadar bana verdiği destek için teşekkürü borç bilirim. ancak kendisinin de bu yönetim kurulu üyeleriyle işinin zor olduğunu belirtmek isterim.




göreve geldiğim günden son güne kadar ekibimle birlikte her gün yaklaşık 10 saat mesai yaptık. ilk yılımızda sorunsuz başarılı bir sezon geçirdik. takımımız ligi sekizinci sırada bitirdi. alt yapıya büyük önem verdik. alt yapıdan bünyemize 3-4 oyuncu çıkardık. onlara zor maçlarımızda görev verdik. Ankaragücü’ nün geleceğini oluşturan genç bir ekip meydana getirdik. Takımımıza iyi bir iskelet oluşturduk. çok çalıştık ancak sonuçlar gelmedi. bu kadronun iyi sonuçlar alacağından son derece eminim.




27 yıldır hizmet ettiğim mensubu olmaktan şeref duyduğum bana bugüne kadar sürekli destek olan büyük ankaragücü taraftarını sona bıraktım. maça gelen gelmeyen bana destek veren vermeyen sadece ankaragüçlü olduğunu söyleyen tüm taraftarlarımızla imkanım olsa da tek tek kucaklaşıp helallik almak isterdim. ama buna imkan yok. sizler için günlerce yazabilirim. 27 yılını bu kulübe vermiş sizlerin sevgisi ve desteği ile bugünlere gelmiş kardeşiniz hakan kutlu 27 yıllık emeğin karşılığında 27 dakika sürmeyen bir yazıyla ankaragücü’ ndeki profesyonel çalışma hayatına noktayı koymuştur . sizlerle bir gün bir yerde elbette yolumuz kesişecektir. ancak sizlerden son bir isteğim takıma destek vermeniz düzlüğe çıkana kadar geçmişe sünger çekmenizdir.
Hakkınızı helal edin; selam ve saygılarımla..."
-Hakan KUTLU-


Kaptan tüm Ankaragücü taraftarı seni her zaman sevmiştir ve bağrına basmıştır. Bizler tribünlerde sana olan sevgimizi her fırsatta dile getirdik ve usanmayacak kadarda söylemeye devam edeceğiz. 

Esas olarak sen bizlere ''Hakkını Helal Et Büyük Kaptan'' 

O bayrağı diktiğin Gençlerbirliği maçını kim unutabilir. O hareket sıradan bir bayrak dikme meselesi değil '' Ankaragücü'nün en buhranlı olduğu bir dönemde kaptanın gemiyi tekrar diriltmek için verdiği bir mücadelenin resmiydi'' Ankaragücü taraftarının yıllarca hafızalarından silmesinin imkansız olduğu o görüntüyü birde Hakan KUTLU'nun kendi ağzından dinleyelim ;

“En sevdiğim maçlar, Gençlerbirliği maçlarıydı”

Benim futbolculuk dönemlerimde Ankaragücü – Gençlerbirliği maçları, çok yüksek bir atmosferde oynanırdı.  Hem Ankara derbisi olduğu için, hem de galibiyetten zevk aldığımız maçlardı. Ama son yıllarda derbinin coşkusunun köreldiğini görüyorum.” “Unutamadığım bir Gençlerbirliği maçı var: sahaya bayrak diktiğim maçtı. Tabi bu Gençlerbirliği kulübüne karşı yapılmış bir hareket değildi. O dönem çok sıkıntılı bir ortam vardı. Ersun Yanal hoca, bizden Gençlerbirliği’ne gitmişti. Biz de camia olarak o maça çok önem vermiştik. Yendikten sonra sahanın ortasına bir Ankaragücü bayrağı dikmiştim. O maçı unutamıyorum.

 










BİZLERDE SENİ VE SENİN O 19 MAYIS'IN ÇİMLERİNE DEĞİLDE TÜM ANKARAGÜCÜ DİŞMANLARININ ALINLARININ ORTASINA VURULMUŞ BİR HANÇER OLARAK ÇİMLERE VURDUĞU BAYRAĞIN RESMİNE BAKARAK O GÜNLERİ SENİN SAYENDE YAAD EDİYORUZ. 

TEŞEKKÜRLER BÜYÜK KAPTAN!

2 yorum:

  1. Helal sana buyuk kaptan tekrar bulysmak dilegiyle

    YanıtlaSil
  2. kimilerinin unuttuğu bir ortamda bizler her zaman yanındayız büyük kaptan. HERZAMAN SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ '' BİRGÜN KARŞINA GEÇİP BİZ SANA SÖYLEMİŞTİK HAKAN DİYECEĞİMİZ GÜNLERİ İPLE ÇEKİYORUZ'' az kaldı.... BİZİ UNUTMA, BİZ UNUTMUYORUZ

    YanıtlaSil

Yorumlana Biçimi Kısmından; Anonim veya Adı/URL kısmını Seçerek yorum yapabilirsiniz.
YORUMLARINIZ KONTROL EDİLDİKTEN SONRA, EN KISA SÜREDE YAYINLANACAKTIR.