Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Kalenga




11 Temmuz 1994'te, 27 yaşındayken düştü Ankara yollarına, Ankaragücü'nün kadrolu golcüsü oldu.. İlk sezonunda 12, ikinci sezonunda 11 kez golle buluşmuş. 1996-1997 sezonunu 30 maçta 6 golle geçerken, bir sonraki sezonun ilk devresinde ortalarda görünmemiş, değil gol atmak tek bir maça bile çıkmamış.

Bu dönemde  Ankaragücü'yle olan sözleşmesinin devam ettiği ve bir sakatlık yaşadıkatan sonra 27 Ocak 1998'de Altay'a transfer gerçekleştirmiş. Gollerine orada devam etmiş, diyemeyeceğim, zira 1,5 yıllık Altay kariyerini 1 golle tamamlamış. İlk geldiği dönemdeki 10 maçın ardından bir sezon boyunca forma yüzü göremediğini de not düşeyim. 




Ndayi Kalenga. 1.68'lik boyu ile Türkiye'de çıktığı ilk maçlardan birinde Kadıköy'de gol atınca Fenerbahçe tribünlerine koşup sevinç gösterisinde bulunmuş, ardından da maçın hakemi Oğuz Sarvan kendisine sarı kart gösterip "artık geç sahana" şeklinde işarette bulunmuş ama Kalenga (tahminen Afrika dilleri dışında bir dil bilmediği için) hala rakip alanda şovuna devam edince alnının ortasına kırmızıyı yemiştir. Kalenga'nın bir başka unutulmaz anı Ankara'da oynanan bir Ankaragücü-Galatasaray maçında maç 1-1 devam ederken 92. dakikada attığı goldür. Kalenga diyince akla tabi Mulowayi Kazadi, Ohene Kennedy ve Mostafa Tarek de geliyor. Bu oyuncuların hepsi kısa süreli olarak Ankaragücü forması giymiş ve kimsenin bilmediği nedenlerle ortadan kaybolmuşlardır.

Yine çok iyi hatırlarım atv'nin de futbol maçlarını verdiği yıllarda bir Ankaragücü maçı sırasında Kazadi sıcaktan bunalmış, hakemden izin almadan kulübeye gidip oturmuş, suyunu içip 5-6 dakika dinlendikten sonra tekrar sahaya hakemden izin almadan dönmüş ve bu da, o sırada maçı yorumlayan Erman Toroğlu'nu deliye döndürmüştür. Ganalı Ohene Kenedy ve Mısırlı Mostafa Tarek de Ankaragücü'nün nereden geldiği belli olmayan ve faili meçhul transferlerindendi. Kalenga daha sonra Malta Ligi'nde forma giydi. Kennedy Ankaragücü'nden sonra bir süre de Adanaspor'da forma giyip Türkiye'den ayrıldı. Mostafa Tarek futbol hayatına halen ülkesi 2. liginde devam ediyor. Egzantrik adam Kazadi'nin ise şu an hangi işle meşgul olduğunu bilemiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlana Biçimi Kısmından; Anonim veya Adı/URL kısmını Seçerek yorum yapabilirsiniz.
YORUMLARINIZ KONTROL EDİLDİKTEN SONRA, EN KISA SÜREDE YAYINLANACAKTIR.