Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Ankaragücü Tarihi,ankaragucu,1910,futbolcuları,formaları,armaları,kazandığı kupalar,başarıları,resi

Yılmaz Özlem



 Yılmaz Özlem , futbola Merinosspor'un altyapısında başladı.Anadolu'nun birçok yerinde forma giydi.Hırslı ve mücadeleci;zaman zaman da sinirli yapısıyla dikkat çekti.Bundan dolayı da Psikopat Yılmaz lakabıyla anıldı.Kariyerinin başın da stoper mevkisinde forma giydi sonraları defansa yönelik orta sahada oynamaya başladı ve kendisini bu mevkiide kabul ettirdi.Uzaktan sert ve isabetli şutları ile ve müthüş free-kickleri ile kalecilerin korkulu rüyası oldu.Bir maçta 4 free-kick golü ile başarılması güç bir olayı gerçekleştirdi.


Gaziantepspor ve Adana Demirspor'da kendini gösterdikten sonra Ankaragücü'ne transfer oldu.Burada kariyerinin zirvesine çıktı.UEFA Kupası'nda Alaves karışındaki agresif hareketleri belleklere kazındı.Yaşı ilerledikten sonra alt lige;Manisaspor'a transfer oldu.Buradan sonra Diyarbakırspor ve Adanaspor'da da oynadı.Adanaspor'un ezeli rakibi Adana Demirspor'a attığı frikik golü ile turuncu-beyazlıların kalbini fethetti.




Kariyerinin sonuna doğru 2008-2009 sezonu başında Bucaspor'a transfer oldu.Burada büyük saygınlık görüp,ilk yılında kaptanlığa getirildi.Sezon boyunca takımı ayakta tutan dinamo görevi gördü.Kulübe 81 yıllık tarihinin en büyük başarısını getirtti.Takım,tarihinde ilk defa 1.Lig'e yükseldi.Sezon boyunca 11 gol attı.2009-2010 sezonunda ise Bucaspor ile Süper Lig'e yükselme sevinci yaşadı.2010-2011'da da İzmir'in sarı laciverti için Süper Lig'de ter dökmesi beklenirken antrenör Bülent Uygun kendisini kadroda düşünmeyince İzmir'in bir başka ekibi Göztepe'ye transfer olmuştur
  
Kariyeri Trabzonspor'lu Hami'nin dönemine denk gelmeseydi belki de dönemin en sert frikikçisi olarak anılacaktı. bu özelliğinden dolayı mesafe tanımaksızın kaleye gerekli gereksiz şutları maç içerisinde bol bol vardır.bir rivayete göre fifa yıldız oyuncuların korunması felsefesini yılmaz'ın oyununu gördükten sonra almıştır! bacağını kırdığı güven'in yanı sıra bir çok oyuncunun sahalardan birkaç hafta uzak kalmasında pay sahibidir. ankaragücü'nün alaves'le oynadığı uefa kupası mücadelesinde alaves'li oyuncularla sinir harbini tek başına gerçekleştirme sorumluluğunu almış, neredeyse her oyuncuyla dalaşmıştır. rakip takım taraftarları tarafından haliyle pek sevilmeyen ve maç boyunca en ağır küfürlere maruz kalan yılmaz cevap vermekten de hiçbir zaman çekinmezdi. van hooijdonk'la aralarındaki "sevgi" ise her fenerbahçe maçında depreşir ve hooijdonk gibi bir insanın da sinirlenebileceğim cümle âleme ispat ederdi.

İZLEYİN

1 yorum:

  1. kardesım bende gorunmuyo yılmaz ın frıkık gollero bır daha paylasırmısınız

    YanıtlaSil

Yorumlana Biçimi Kısmından; Anonim veya Adı/URL kısmını Seçerek yorum yapabilirsiniz.
YORUMLARINIZ KONTROL EDİLDİKTEN SONRA, EN KISA SÜREDE YAYINLANACAKTIR.